Kaarsjesavond 2022

9 december 2022

Traditioneel organiseert winkelgebied het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel Kaarsjesavond, dit jaar op vrijdag 9 december, van 17.00 tot 21.00 uur. Er zijn diverse optredens, een kinderplein en natuurlijk ook een gezellige kerstmarkt. Het is de eerste keer sinds 2019 dat Kaarsjesavond weer georganiseerd kan worden. De ondernemers van het Oude Dorp zijn verheugd dat zij deze traditie eindelijk weer voort kunnen zetten en kijken uit naar een bruisende avond.

Optredens

Wij vinden het leuk dat een aantal lokale verenigingen uit Nieuwerkerk deze avond willen optreden. Dansschool REND komt in kerststijl dansen en Drumfanfare DKV heeft speciaal voor deze avond kerstmuziek ingestudeerd. Ook Popkoor S1Voice en dansschool Fabia zorgen voor een mooi optreden.

Kerstwensboom

Ook dit jaar staat de kerstwensboom weer op het Oude Dorp. Hierin kunnen mensen een kaartje hangen om iemand voor te dragen die wel iets extra’s verdient in de decembermaand. Bijvoorbeeld omdat ze altijd voor iedereen klaar staan of omdat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Onder alle wensen uit de kerstwensboom worden twee kerstpakketten verloot. Deze goed gevulde pakketten zijn door de ondernemers van het Oude Dorp ter beschikking gesteld.

Kinderplein en Silent Disco

In de Kerklaan zal dit jaar wederom een kinderplein zijn, met veel verschillende winterse spellen. Op de Dorpsstraat wordt het ook heel gezellig; hier gaan de voetjes van de vloer met een gezellige Silent Disco, natuurlijk met kerstmuziek!

Kerstkaarten kleuren

Ook is er de mogelijkheid om een kerstkaart te kleuren. Voor je ouders, opa en oma, maar ook voor mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. De ondernemers van het Oude Dorp zullen ervoor zorgen dat deze kerstkaarten in de week voor kerst worden gebracht naar onder andere de Meander en opvang de Oase.

Kerstman en gezellige kraampjes

De kerstmarkt belooft dit jaar weer heel gezellig te worden, met veel verschillende kraampjes met de leukste snuisterijen, kerstcadeautjes en meer! . Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er diverse kraampjes met heerlijke hapjes en drankjes. . Om de kerstsfeer af te maken brengt de kerstman ook een bezoekje aan de gezellig kerstmarkt en is er de mogelijkheid om met hem op de foto te gaan bij de wensboom.
Via de facebookpagina www.facebook.com/hetoudedorp is het laatste nieuws over Kaarsjesavond te volgen. Zie hier ook het volledige programma.