Het gezicht van… Original Wood

Het gezicht van… Original Wood

Maandelijks lichten we een nieuwe ondernemer uit Het Oude Dorp uit. Deze keer spraken we met Ruben en Marieke van Original Wood. Wat is het verhaal achter de start van hun winkel? 

Wij zijn Marieke en Ruben. We zijn al sinds 1998 elkaars maatje en partner. En wij hebben inmiddels drie prachtige dochters. Allebei zijn we van kleins af aan al creatief.
Toen we een relatie kregen versterkten wij elkaar in onze creativeit. We kregen inspiratie, maakten samen plannen en voerden ze uit. Niets was onmogelijk, hierbij waren we vaak ook creatief met de materialen die we al hadden. En dit zijn we nog steeds. Zo zijn we ook bij de Chalk Paint van Annie Sloan gekomen.

Zo was ik jaren bezig met meubels opknappen, eerst voor mijzelf en later voor de verkoop. Ruben maakte serveerplanken en meubels op maat. Om al onze unieke en creatieve producten te kunnen verkopen begonnen we in 2019 met het opzetten van een webwinkel. Terwijl we daar midden in zaten, kwam op een avond de ommezwaai. Ik weet nog precies het moment, ik stond op het punt om naar bed te gaan, toen Ruben mij een bericht liet lezen dat er een winkel vlakbij ons huis met Annie Sloan verf en opgeknapte meubels zou gaan stoppen. Van slapen is het toen niet snel gekomen, want in mijn hoofd bleven de gedachten heen en weer schieten; ‘Zou dat wat voor ons zijn? Nee, dat is wel een hele grote stap. Maar het zou wel heel erg gaaf zijn. En na een week hebben we de knoop doorgehakt; ‘We doen het gewoon!’

We zijn ervoor gegaan. Ik heb de webwinkel verder gebouwd en daarnaast hebben we de fysieke winkel opgezet. Nu kunnen we hier al onze opgeknapte meubels, zelfgemaakte serveerplanken etc. showen.
Daarnaast is het een plek waar mensen komen voor advies over de krijtverf, waar ze komen kijken naar de meubels en woonaccessoires èn waar ik onder ‘werktijd’ lekker creatief bezig kan zijn. Ik kan al mijn ideeën uitproberen en anderen hiermee inspireren. Wat heerlijk om door middel van onze eigen creativiteit een inspiratiebron voor anderen te kunnen zijn!’

Blijf op de hoogte van Original Wood!